Rupjmaizes kārtojums

Viegla
līdz 30 min
8 personām

Svētku laikā, kad gribas iepriecināt savus tuvākos, rupjmaizes kārtojumu pagatavo pats no savas mīļākās rupjmaizes vai radi svētku sajūtu savās mājās arī citā laikā, desertam klāt baudot saderīgu vīnu. #piegalda

Sastāvdaļas

  • ½ kukuļa rudzu maizes
  • 1 l saldā krējuma
  • 60 g cukura
  • 500 g brūkleņu vai dzērveņu ievārījuma
  • kapāta rūgtā šokolāde
  • svaigas dzērvenes

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež šķēlēs un sakaltē. Liek līdz 150 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15  minūtes. Atdzesē un sablendē drupačās.
  2. Saldo krējumu lej lielā bļodā, pieveino cukuru un saputo.
  3. Porciju trauciņos vai lielākā traukā sāk gatavot kārtojumu. Trauka apakšējā kārtā liek saldo krējumu.
  4. Pārkaisa ar sagatavoto rīvmaizi.
  5. Pāri liek ievārījumu, visu izlīdzina.
  6. Liek putukrējumu, un atkārto kārtas līdz trauki līdz malām pilni.
  7. Pēdējo pārkaisa rīvmaizi, pāri ber kapātu tumšo šokolādi un svaigas dzērvenes.

Komentāri: