Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Rupjmaizes kārtojums
Viegla
līdz 30 min
8 personām
Svētku laikā, kad gribas iepriecināt savus tuvākos, rupjmaizes kārtojumu pagatavo pats no savas mīļākās rupjmaizes vai radi svētku sajūtu savās mājās arī citā laikā, desertam klāt baudot saderīgu vīnu. #piegalda
Sastāvdaļas
½ kukuļa rudzu maizes
1 l saldā krējuma
60 g cukura
500 g brūkleņu vai dzērveņu ievārījuma
kapāta rūgtā šokolāde
svaigas dzērvenes
Pagatavošana
Maizi sagriež šķēlēs un sakaltē. Liek līdz 150 °C uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes. Atdzesē un sablendē drupačās.
Saldo krējumu lej lielā bļodā, pieveino cukuru un saputo.
Porciju trauciņos vai lielākā traukā sāk gatavot kārtojumu. Trauka apakšējā kārtā liek saldo krējumu.
Pārkaisa ar sagatavoto rīvmaizi.
Pāri liek ievārījumu, visu izlīdzina.
Liek putukrējumu, un atkārto kārtas līdz trauki līdz malām pilni.
Pēdējo pārkaisa rīvmaizi, pāri ber kapātu tumšo šokolādi un svaigas dzērvenes.
Komentāri: