Rullīši ar ceptiem dārzeņiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 10 plāksnītes rīspapīra
  • 1 burkāns
  • 1 baklažāns
  • 10 Briseles kāpostu
  • 1 paprika
  • 1 šalotes sīpols
  • garšvielas (svaiga raudene, pētersīļi, kumins, sinepes, salvija)
  • 1 daiviņa ķiploka
  • eļļa
  • sāls, pipari
  • svaigi lociņi

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā vai ar rīvi sarīvē burkānu, baklažānu, Briseles kāpostus un papriku.
  2. Smalki sagriež sīpolu.
  3. Uzkarsē pannā eļļu, liek visu cepties un pievieno garšvielas.
  4. Beigās pievieno sāli, piparus un ķiploku spiedē izspiestu ķiploka daiviņu.
  5. Rīspapīru pamērcē aukstā ūdenī aptuveni 1 minūti, līdz tas kļūst mīksts.
  6. Izmērcēto rīspapīru izklāj uz šķīvja vai galda, un rullē pavasara rullīšus: ņem pāris karotes dārzeņu, liek rīspapīra vidū, saloka maliņas un aizrullē ciet.
  7. Kad rullīši gatavi, tos dekorē ar svaigiem lociņiem vai diedzētām sēklām.
1. pagatavošanas solis
Springrolls_1

Virtuves kombainā vai ar rīvi sarīvē burkānu, baklažānu, Briseles kāpostus un papriku.

2. pagatavošanas solis
Springrolls_2

Smalki sagriež sīpolu.

3. pagatavošanas solis
Springrolls_3

Uzkarsē pannā eļļu, liek visu cepties un pievieno garšvielas.

4. pagatavošanas solis
Springrolls_4

Beigās pievieno sāli, piparus un ķiploku spiedē izspiestu ķiploka daiviņu.

5. pagatavošanas solis
Springrolls_5

Rīspapīru pamērcē aukstā ūdenī aptuveni 1 minūti, līdz tas kļūst mīksts.

6. pagatavošanas solis
Springrolls_6

Izmērcēto rīspapīru izklāj uz šķīvja vai galda, un rullē pavasara rullīšus: ņem pāris karotes dārzeņu, liek rīspapīra vidū, saloka maliņas un aizrullē ciet.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad rullīši gatavi, tos dekorē ar svaigiem lociņiem vai diedzētām sēklām.

Komentāri: