RUDZU MAIZĪTE AR ZIEMASSVĒTKU GARŠVIELĀS IZTURĒTU SIĻĶI UN ĶIRBJU BIEZENI

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

SIĻĶEI

  • 2 tējkarotes melno graudu piparu
  • 2 tējkarotes koriandra sēklu
  • 1 tējkarote krustnagliņu
  • 110 g ābolu etiķa
  • 110 g baltvīna
  • 110 g ūdens
  • 1 mazs sīpols, smalki kapāts
  • ½ tējkarotes cukura
  • 2 lauru lapas
  • 1 kanēļa standziņa
  • miziņa no ½ apelsīna
  • 240 g Viči tradicionālo siļķu iepakojumā

BIEZENIM

  • sāls
  • ½ muskatrieksta ķirbja, sagriezta lielos gabalos
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sula no 1 maza apelsīna
  • ¼ tējkarotes malta koriandra

 

  • 8 šķēles rudzu maizes
  • 2 apelsīni
  • krēmsiers
  • loki, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Pagatavo siļķes marinādi. Mazā katliņā liek visas garšvielas un karsē uz vidēji augstas uguns aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz smarža kļūst intensīva. Pievieno etiķi, baltvīnu, ūdeni, sīpolus, cukuru, lauru lapas un kanēļa standziņu, turpina karsēt uz vidēji augstas uguns, līdz cukurs izkusis un marināde viegli burbuļo.
  2. Ņem nost no uguns, pievieno apelsīna miziņas un ļauj marinādei atdzist.
  3. Tad siļķes liek marinādē, un visu liek ledusskapī uz diennakti vai pat 3 dienām.
  4. Sālsūdenī novāra ķirbja gabaliņus, līdz tie mīksti, tad sablendē, pievieno koriandru un apelsīnu sulu. Visu labi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  5. Apelsīna šķēlītes izgriež no apelsīna tā, lai tiem nebūtu daiviņu sadalošās plēvītes.
  6. Uz maizes šķēlēm uzziež ķirbju biezeni, pāri liek mazākos gabaliņos sagrieztas marinētās siļķes. Virsū kārto krēmsieru, apelsīna šķēlītes, svaigi kapātus lokus un maltus melnos piparus.