RUDZU MAIZĪTE AR ZIEMASSVĒTKU GARŠVIELĀS IZTURĒTU SIĻĶI UN ĶIRBJU BIEZENI
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
SIĻĶEI
2 tējkarotes melno graudu piparu
2 tējkarotes koriandra sēklu
1 tējkarote krustnagliņu
110 g ābolu etiķa
110 g baltvīna
110 g ūdens
1 mazs sīpols, smalki kapāts
½ tējkarotes cukura
2 lauru lapas
1 kanēļa standziņa
miziņa no ½ apelsīna
240 g Viči tradicionālo siļķu iepakojumā
BIEZENIM
sāls
½ muskatrieksta ķirbja, sagriezta lielos gabalos
1 ēdamkarote olīveļļas
sula no 1 maza apelsīna
¼ tējkarotes malta koriandra
8 šķēles rudzu maizes
2 apelsīni
krēmsiers
loki, svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
Pagatavo siļķes marinādi. Mazā katliņā liek visas garšvielas un karsē uz vidēji augstas uguns aptuveni 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz smarža kļūst intensīva. Pievieno etiķi, baltvīnu, ūdeni, sīpolus, cukuru, lauru lapas un kanēļa standziņu, turpina karsēt uz vidēji augstas uguns, līdz cukurs izkusis un marināde viegli burbuļo.
Ņem nost no uguns, pievieno apelsīna miziņas un ļauj marinādei atdzist.
Tad siļķes liek marinādē, un visu liek ledusskapī uz diennakti vai pat 3 dienām.
Sālsūdenī novāra ķirbja gabaliņus, līdz tie mīksti, tad sablendē, pievieno koriandru un apelsīnu sulu. Visu labi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Apelsīna šķēlītes izgriež no apelsīna tā, lai tiem nebūtu daiviņu sadalošās plēvītes.
Uz maizes šķēlēm uzziež ķirbju biezeni, pāri liek mazākos gabaliņos sagrieztas marinētās siļķes. Virsū kārto krēmsieru, apelsīna šķēlītes, svaigi kapātus lokus un maltus melnos piparus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: