Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Rudzu maizes plātsmaize ar āboliem
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
390 g Kungu Pilngraudu rudzu maize
250 g skābā krējuma (25%)
1 ola
4 vidēja lieluma ābolu
50 g cukura
40 g sviesta
Pagatavošana
Sviestu izsmērē pa trauka apakšu un pārkaisa ar dažām karotēm cukura. Maizei nogriež garoziņas un liek to trauka apakšā vienu pie otras, piegriežot šķēles tā, lai nosedzas visa trauka apakša.
Bļodiņā sajauc krējumu ar atlikušo cukuru un olu. Ja vēlas, var pievienot kanēli vai rīvētu citrona miziņu.
Daļu krējuma izsmērē uz maizes kārtas. Tad liek plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus un pārklej ar atlikušo krējumu.
Cep 180 grādos atpuveni 20-30 minūtes, līdz virskārta ir zeltaina.
Komentāri: