Ja gaidāmi ciemiņi vai kādas svinības, sāļā tarte, tautā arī saukta par pīrāgu, ir labs risinājums, kas ne tikai izskatīsies apetelīgi skaisti, bet būs arī gana sātīgs piedāvājums viesiem. No vienas standarta izmēru veidnes pietiks pat līdz astoņiem ēdājiem.
Rudenī šī recepte būs īpaši noderīga, jo ir vēl viens risinājums, kur izmantot salasītās bekas un gailenes. Taču tikpat labi šis ēdiens garšos ar šampinjoniem, kas veikalos pieejami visās sezonās.
Tarte labi garšos ar vienkāršiem lapu salātiem, kas pagatavoti ar olīveļļas mērci.
Tartes pamatnes sagatavošanas noslēpums! Kā norāda “Gatavo 3” meistare Linda, tad tartes mīklas pamatnes sagatavošanā jāņem vērā dažas būtiskas lietas. Pirmkārt, to pirms cepšanas, jau izliktu ietaukotā veidnē, vēlams 30 minūtes paturēt aukstumā, piemēram, ledusskapī. Taču svarīgākais – mīklā sabakstīt caurumiņus, lai cepšanas laikā tā neuzbriestu. Tartes pamatni var veidot gan no smilšu, gan kārtainās mīklas.
Pamatnei:
Pildījumam:
“Latplanta” garšvielas:
Komentāri: