Porterī un sarkanvīna etiķī marinēta siļķe

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

250 g siļķu neitrālā sālījumā

400 g dzelteno kartupeļu

2–3 daiviņas ķiploku

2–3 zariņi rozmarīna

300 ml Mežpils portera

60 ml sarkanvīna etiķa

2–3 ēdamkarotes olīveļļas

60 g mitrā brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Uzvāra porteri kopā ar etiķi un cukuru, atdzesē un pārlej siļķēm. Atstāj uz nakti marinēties.
  2. Kartupeļus nomazgā un smalki iegriež ripiņās. Ķiplokus nomizo un sarīvē.
  3. Kartupeļus apslaka ar olīveļļu, ierīvē ar ķiplokiem un liek cepties krāsnī kopā ar rozmarīna zariņiem. Cep 180 ºC temperatūrā 25–30 minūtes.
  4. Izņem siļķi no marinādes un pasniedz kopā ar siltiem kartupeļiem.

Komentāri: