600 g liellopa lāpstiņas bez kaula
400 g burkānu
60 g sviesta
50 g brūnā cukura
150 g dzērveņu
20 g balzametiķa
sāls, pipari
olīveļļa cepšanai
1. Liellopu gaļu izņem no ledusskapja un notur istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes. Apber ar sāli un pipariem no abām pusēm.
2. Uz sakarsētas pannas ar olīveļļu liek liellopu gaļu. Cep no abām pusēm zeltaini brūnu. Pievieno 30 g sviesta un apslaka. Noņem no pannas un liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, līdz gaļas temperatūra sasniedz 55–60 ºC.
3. Izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm atpūsties.
4. Burkānus nomizo, sagriež mazos gabalos, pievieno 20 g cukura, šķipsnu sāls un liek uz sakarsētas pannas ar olīveļļu. Apcep, līdz tie ir zeltaini brūni. Samazina uguni un uzliek vāku. Atstāj uz 10 minūtēm.
5. Tikmēr nelielā katliņā liek dzērvenes ar 20 g cukura un balzametiķi. Karsē, līdz izveidojusies biezeņa konsistence.
6. Kad burkāni jau gandrīz gatavi, noņem vāku un pievieno 30 g sviesta un 10 g cukura. Nokaramelizē un noņem no uguns.
7. Kad gaļa atpūtusies un temperatūra tajā vairs nekāpj, sagriež to šķēlēs.
8. Gaļu pasniedz kopā ar dzērvenēm un burkāniem.
Komentāri: