Vislabākās marinādes gaļai sanāk tad, kad nekā nav un ir jāliek lietā iztēle. Paskatieties, kas sezonai raksturīgs, un sāciet darboties.
Arī proporcijas ne vienmēr ir nepieciešamas līdz mililitram precīzas, drīzāk jāļauj intuīcijai darboties, un tad arī rezultāts būs lielisks.
Liellopu fileja ir labs gaļas gabals, kas ir pietiekami dārgs, lai to tāpat vien sabojātu, to gatavojot pārāk sarežģīti. Vislabākā garša gaļai būs tad, ja pirms cepšanas to laikus iemarinēsiet, nostāvināsiet, cepsiet un pēc tam atkal kādu brīdi noturēsiet pirms griešanas.
Liellopu gaļa nav tas gabals, ko es marinēju ilgi. Manai gaumei un garšas kārpiņām pietiek, ja gaļa tiek sagatavota kādu stundu iepriekš un tad cepta.
liellopa fileja ~ 1 kg
Brūklenes un ķiploki
Sviests un melnā sāls
Rozmarīns un medus
Brūklenes un ķiploki
Īsts vitamīnu kokteilis, kas garšai piešķir patīkamu smaržu, asumiņu no ķiploka un ogu piegaršu.
Sviests un melnā sāls
Mazliet citāda marināde, kas ļaus gaļu cept sviestā, nevis eļļa. Sviests gaļai dod patīkami zīdainu garšu.
Rozmarīns un medus
Visai klasisks garšu salikums, bet piestāv rudenim. Vēl klāt pievienojot mazliet ķiploka, sanāk patīkami bieza marināde, kas gaļai dos labu garšu un smaržu. Medus nedaudz karamelizēs gaļu cepšanas laikā.
Komentāri: