Romiešu lapu salāti ar grilētu cāļa filejas steiku

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

“Ķekava” cāļa filejas steiks zaļumu marinādē

viena galviņa romiešu lapu salātu

50 g pētersīļu

2 olu dzeltenumi

½ daiviņas ķiploka

100 g eļļas

1 tējkarote sinepju

1 ēdamkarote sojas mērces

70 g ķiršu tomātu

sula no ¼ citrona

Pagatavošana

  1. Blenderī pagatavo majonēzi. Liek olu dzeltenumus, pētersīļus, ķiploka daiviņu, sinepes, sojas mērci un sāk blendēt. Lēnām lej klāt eļļu. Pievieno citronu sulu.
  2. Uz grilla apcep cāļa filejas steiku.
  3. Kad viss gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Uz šķīvja kārto lapas, majonēzi, tomātus un šķēlītēs sagrieztu cāļa fileju.