Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Rīsu tornītis
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
4 saujas rīsu
2 avokado
2 nelieli gurķi
200 g garneļu (var aizstāt ar svaigu laša fileju)
2 ēdamkarotes sojas mērces
sezama sēkliņas
melnie pipari pēc izvēles
MĒRCEI:
1 ēdamkarote grieķu jogurta
1 ēdamkarote saldi asās čili mērces
Pagatavošana
Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad tie gatavi, pievieno sojas mērci un samaisa.
Avokado un gurķus smalki sakapā, ja vēlas asāku, var pievienot ļoti smalki sakapātu čili piparu. Var pielikt arī melnos piparus. Šajā brīdī ieteicams pievienot nedaudz citronu sulas, lai avokado nepaliktu melns.
Garneles ātri apcep uz nedaudz ieeļļotas pannas. Ja vēlas, var pievienot asi saldo čili mērci.
Nelielā cilindriskā trauciņā ieklāj pārtikas plēvi. Liek gurķus, pāri tiem avokado un ar karoti uzmanīgi piespiež, pāri kārto sakapātas garneles vai laša filejas gabaliņus, pa virsu liek rīsus. Ar karoti visu stingri piespiež.
Ņem nelielu šķīvīti, liek pāri, un sagatavoto trauciņu apgāž otrādi. Noņem pārtikas plēvi, pārkaisa ar viegli apgrauzdētām sezama sēkliņām un, ja vēlas, pasniedz ar mērci, kas pagatavota no grieķu jogurta un saldi asās čili mērces.
Komentāri: