fbpx

Rīsu tornītis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 4 saujas rīsu
  • 2 avokado
  • 2 nelieli gurķi
  • 200 g garneļu (var aizstāt ar svaigu laša fileju)
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • sezama sēkliņas
  • melnie pipari pēc izvēles

 

MĒRCEI:

  • 1 ēdamkarote grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote saldi asās čili mērces

Pagatavošana

  1. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Kad tie gatavi, pievieno sojas mērci un samaisa.
  2. Avokado un gurķus smalki sakapā, ja vēlas asāku, var pievienot ļoti smalki sakapātu čili piparu. Var pielikt arī melnos piparus. Šajā brīdī ieteicams pievienot nedaudz citronu sulas, lai avokado nepaliktu melns.
  3. Garneles ātri apcep uz nedaudz ieeļļotas pannas. Ja vēlas, var pievienot asi saldo čili mērci.
  4. Nelielā cilindriskā trauciņā ieklāj pārtikas plēvi. Liek gurķus, pāri tiem avokado un ar karoti uzmanīgi piespiež, pāri kārto sakapātas garneles vai laša filejas gabaliņus, pa virsu liek rīsus. Ar karoti visu stingri piespiež.
  5. Ņem nelielu šķīvīti, liek pāri, un sagatavoto trauciņu apgāž otrādi. Noņem pārtikas plēvi, pārkaisa ar viegli apgrauzdētām sezama sēkliņām un, ja vēlas, pasniedz ar mērci, kas pagatavota no grieķu jogurta un saldi asās čili mērces.

Komentāri:

Jūsu komentārs: