Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Rīsu putra ar ceptu olu un enoki sēnēm
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Klasiski mēs ēdam putru ar ievārījumu vai augļiem. Taču sāļās putras ir lielisks atklājums, jo tās ir vēl bagātīgākas un barojošākas par saldajām. Jau brokastīs iekļautā dārzeņu kaudze un bagātīgās piedevas būs ļoti vērtīgas tavam organismam.
Sastāvdaļas
120 g rīsu pārslu
400–500 g ūdens
¼ buljona kubiņa
100 g enoki sēņu vai šampinjonu
sauja lociņu
2 olas
sojas mērce
sezama sēklas
Pagatavošana
Katliņā ber rīsu pārslas, pievieno buljona kubiņu, ūdeni un vāra uz lēnas uguns. Ik pa laikam apmaisa, lai buljons labi savārās.
Uz pannas apcep sēnes, pievienojot tikai olīveļļu. Cep, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Atsevišķi uzcep olas pēc saviem ieskatiem – mīkstas vai labi ceptas.
Putru liek šķīvī, pa virsu kārto olu, sagrieztus lociņus un apceptās sēnes. Pārber ar sezama sēklām un pievieno sojas mērci pēc garšas.
Komentāri: