Rīsu putra ar ceptu olu un enoki sēnēm

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Klasiski mēs ēdam putru ar ievārījumu vai augļiem. Taču sāļās putras ir lielisks atklājums, jo tās ir vēl bagātīgākas un barojošākas par saldajām. Jau brokastīs iekļautā dārzeņu kaudze un bagātīgās piedevas būs ļoti vērtīgas tavam organismam.

Sastāvdaļas

  • 120 g rīsu pārslu
  • 400–500 g ūdens
  • ¼ buljona kubiņa
  • 100 g enoki sēņu vai šampinjonu
  • sauja lociņu
  • 2 olas
  • sojas mērce
  • sezama sēklas

Pagatavošana

  1. Katliņā ber rīsu pārslas, pievieno buljona kubiņu, ūdeni un vāra uz lēnas uguns. Ik pa laikam apmaisa, lai buljons labi savārās.
  2. Uz pannas apcep sēnes, pievienojot tikai olīveļļu. Cep, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Atsevišķi uzcep olas pēc saviem ieskatiem – mīkstas vai labi ceptas.
  3. Putru liek šķīvī, pa virsu kārto olu, sagrieztus lociņus un apceptās sēnes. Pārber ar sezama sēklām un pievieno sojas mērci pēc garšas.