Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Rīsu pudiņš ar citronu un karameli
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
200 g apaļgraudu rīsu
1 vaniļas pāksts
1 vesels citrons
1 l piena
2 olas
150 g smalkā cukura
50 ml skābā krējuma
KARAMELEI
75 g cukura
2–3 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
Noskalo rīsus aukstā ūdenī un liek tos katliņā vai dziļā pannā. Pārlej rīsus ar ūdeni, uzvāra tos un vāra kādas 3–4 minūtes. Nokāš ūdeni, noskalo rīsus aukstā ūdenī un uzglabā.
Katliņā lej pienu, pievieno vaniļas sēkliņas, pašu pāksti un mazu daļu no 1 citrona miziņām. Uzvāra pienu līdz pirmajam burbulim. Nogriež uguni uz minimālo, pienam pievieno iepriekš apvārītos rīsus un vāra visu apmēram 30 minūtes uz pavisam lēnas uguns.
Kamēr vārās rīsi, sagatavo burciņas rīsu pudiņam. Izgriež arī atbilstoša izmēra cepamā papīra aplīšus, ko varēs uzlikt pa virsu burciņām.
Kad vārīšanās laiks tuvojas beigām, izņem no katliņa vaniļas pāksti.
Atsevišķā bļodiņā saputo olas ar cukuru un pievieno skābo krējumu. Noņem rīsu katliņu no uguns, pievieno rīsiem olu un cukura masu un labi samaisa. Pievieno atlikušās citrona miziņas.
Mazā panniņā vai katliņā pagatavo karameli. Pannā izkausē cukuru kopā ar ūdeni. Kad karamele ir zeltaini brūna, tad to vienādos daudzumos salej burciņās.
Katrā burciņā liek vārītos rīsus. Pa virsu rīsiem liek cepamo papīru.
Burciņas liek dziļā pannā vai cepamajā traukā. Traukā lej ūdeni tā, lai burciņu apakšas būtu ūdenī.
Liek pannu ar burciņām, kurās pildīti rīsi, iepriekš līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī. Cep pudiņu 25–30 minūtes.
Atdzesē, un tas ir gatavs ēšanai. Ēdot ar karoti jāiet līdz pašam dziļumam, lai sajustu saldo karameli un citronīgos rīsus vienlaikus!
Ēdot var pievienot arī ievārījumu – šeit noderēs kas mazāk salds, bet vairāk skābens. Der arī citronu krēms.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: