“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Rīsu nūdeles ar dārzeņu zaļo kariju
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Šis karijs ir ārkārtīgi vienkāršs, bet garšo lieliski. Ķirbis ir saldens un krēmīgs, bet tomātiņi šo ēdienu sabalansē ar svaigumu un skābenumu.
Sastāvdaļas
1 paciņa rīsu nūdeļu
400 g muskatrieksta vai cepamā ķirbja
0,5 kg tomātu vai 250 g ķiršu tomātiņu
2 ēdamkarotes zaļā karija pastas
400 ml kokosriekstu piena
1 laims
2 ēdamkarotes sojas mērces
Sāls
koriandra zaļumi dekoram
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Ķirbi sagriež 4 cm lielās daivās un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes.
Tomātus sagriež nelielās daivās vai, ja lieto ķiršu tomātiņus, uz pusēm.
Kad ķirbis gatavs, to sagriež kubiņos.
Pannā ielej mazliet eļļas un pievieno zaļā karija pastu, pievieno ķirbi, kokosriekstu pienu, tomātus un sojas mērci. Pasautē 10 minūtes, lai garšas savelkas.
Noregulē garšu, pievienojot laima sulu, cukuru, sojas mērci vai sāli.
Pagatavo nūdeles. Uzvāra ūdeni, pievieno pāris šķipsnu sāls. Verdošā ūdenī liek nūdeles, noņem katliņu no uguns un atstāj uz 3 minūtēm. Nokāš. Pārlej mazliet eļļas un samaisa, lai nūdeles nesaliptu.
Komentāri: