Rīsu nūdeles ar dārzeņu zaļo kariju

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šis karijs ir ārkārtīgi vienkāršs, bet garšo lieliski. Ķirbis ir saldens un krēmīgs, bet tomātiņi šo ēdienu sabalansē ar svaigumu un skābenumu.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa rīsu nūdeļu
  • 400 g muskatrieksta vai cepamā ķirbja
  • 0,5 kg tomātu vai 250 g ķiršu tomātiņu
  • 2 ēdamkarotes zaļā karija pastas
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 1 laims
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • Sāls
  • koriandra zaļumi dekoram

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Ķirbi sagriež 4 cm lielās daivās un liek cepties cepeškrāsnī 30 minūtes.
  2. Tomātus sagriež nelielās daivās vai, ja lieto ķiršu tomātiņus, uz pusēm.
  3. Kad ķirbis gatavs, to sagriež kubiņos.
  4. Pannā ielej mazliet eļļas un pievieno zaļā karija pastu, pievieno ķirbi, kokosriekstu pienu, tomātus un sojas mērci. Pasautē 10 minūtes, lai garšas savelkas.
  5. Noregulē garšu, pievienojot laima sulu, cukuru, sojas mērci vai sāli.
  6. Pagatavo nūdeles. Uzvāra ūdeni, pievieno pāris šķipsnu sāls. Verdošā ūdenī liek nūdeles, noņem katliņu no uguns un atstāj uz 3 minūtēm. Nokāš. Pārlej mazliet eļļas un samaisa, lai nūdeles nesaliptu.