Rīsu brokastu batoniņi ar kaltētiem augļiem un riekstiem

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

150 g uzpūstu brūno rīsu

100 ml brūno rīsu sīrupa

150 ml kokosriekstu eļļas

100 g riekstu sviesta

100 g dažādu riekstu un sēklu (pēc izvēles)

100 g dažādu žāvētu augļu (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
  2. Kokosriekstu eļļu izkausē un sajauc ar riekstu sviestu un brūno rīsu sīrupu.
  3. Lielā bļodā samaisa uzpūstos brūnos rīsus, riekstus, sēklas un žāvētos augļus. Pievieno šķidro masu un labi izmaisa.
  4. Visu kārto ar cepamo papīru izklātā cepešpannā. Ar virtuves dēlīša palīdzību piespiež un saplacina masu no virspuses.
  5. Liek cepties uz 10–15 minūtēm. Pirms sagriešanas vai salaušanas gabalos pilnībā atdzesē.