Risoto ar sēnēm

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 1 šalotes sīpols (vai baltais sīpols)
  • 1 selerijas kāts
  • 1 Galina Blanca sēņu buljona kubiņš
  • 1 glāze risoto rīsu
  • 750 ml–1 litrs ūdens
  • 100 g šampinjonu vai sēņu pēc izvēles
  • 50 g sviesta
  • 50 g cietā siera

Pagatavošana

  1. Katliņā olīveļļā izkausē gabaliņu sviesta un sasautē sagrieztus sīpolus un seleriju.
  2. Pievieno sagrieztus šampinjonus, un uz mazas uguns pasautē vēl 10 minūtes. 
  3. Palielina uguni līdz vidējai, un katliņā ieber rīsus. Kopā ar sēnēm tos arī mazliet pakarsē. Pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un pamazām lej klāt ūdeni, nevis visu uzreiz, bet pa 150 gramiem. Risoto vāra, visu laiku maisot un pievienojot šķidrumu. Gatavošanas laiks aizņem aptuveni 20–25 minūtes.
  4. 4. Kad risoto izvārījies, tas kļuvis krēmīgs. Risoto pievieno sviestu un daļu siera un iemaisa. Atlikušo sieru uzber kā dekorējumu. Es mēdzu pa virsu uzbērt arī grauzdētus kraukšķīgus sīpoliņus, riekstus vai sēkliņas.