Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Risoto ar sēnēm
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
1 šalotes sīpols (vai baltais sīpols)
1 selerijas kāts
1 Galina Blanca sēņu buljona kubiņš
1 glāze risoto rīsu
750 ml–1 litrs ūdens
100 g šampinjonu vai sēņu pēc izvēles
50 g sviesta
50 g cietā siera
Pagatavošana
Katliņā olīveļļā izkausē gabaliņu sviesta un sasautē sagrieztus sīpolus un seleriju.
Pievieno sagrieztus šampinjonus, un uz mazas uguns pasautē vēl 10 minūtes.
Palielina uguni līdz vidējai, un katliņā ieber rīsus. Kopā ar sēnēm tos arī mazliet pakarsē. Pievieno sadrupinātu buljona kubiņu un pamazām lej klāt ūdeni, nevis visu uzreiz, bet pa 150 gramiem. Risoto vāra, visu laiku maisot un pievienojot šķidrumu. Gatavošanas laiks aizņem aptuveni 20–25 minūtes.
4. Kad risoto izvārījies, tas kļuvis krēmīgs. Risoto pievieno sviestu un daļu siera un iemaisa. Atlikušo sieru uzber kā dekorējumu. Es mēdzu pa virsu uzbērt arī grauzdētus kraukšķīgus sīpoliņus, riekstus vai sēkliņas.
Komentāri: