TIRAMISU CEPUMI

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

3 ēdamkarotes šķīstošās kafijas

1 ēdamkarote piena

120 g miltu

2 ēdamkarotes kakao pulvera

3 ēdamkarotes kukurūzas cietes

80 g sviesta istabas temperatūrā

1 olas dzeltenums

100 g Dansukker tumšā muskovado cukura

3 ēdamkarotes smalki sakapātu kafijas pupiņu

 

KRĒMAM

180 g maskarpones krēmsiera

1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura

50 g Dansukker pūdercukura

100 g saldā krējuma

 

DEKORĒŠANAI

1 ēdamkarote kakao

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Šķīstošajai kafijai pievieno pienu, izšķīdina, noliek malā. Bļodā saputo sviestu līdz gaisīgai konsistencei. Turpinot putot, pievieno pūdercukuru, olas dzeltenumu un šķīstošās kafijas maisījumu. Visbeidzot mīklā iemaisa miltus, kakao, cieti un kapātu kafijas pupiņu gabaliņus. Mīklu atdzesē ledusskapī uz 1 stundu.
  2. Atdzisušo mīklu sadala 8 vienādās daļās, izveido bumbiņas un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Izmantojot glāzes apakšu, katru bumbiņu saplacina līdz 1 cm biezumam. Cep 170 ºC temperatūrā 8–10 minūtes. Atdzesē.
  3. Pagatavo krēmu. Bļodā saputo visas krēma sastāvdaļas, kamēr iegūta vienmērīga konsistence. Pilda konditorejas maisā un atdzesē ledusskapī 1 stundu.
  4. Gatavos cepumus dekorē ar krēmu un kakao.

Komentāri: