Risoto ar bekonu un zaļajiem zirnīšiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

1 ēdamkarote sviesta

1 sīpols

1 selerijas kāts

3 daiviņas ķiploku

150 g bekona

350 g arborio rīsu

150 ml sausa baltvīna

1 litrs buljona

200 g saldētu zaļo zirnīšu

60 g rīvēta Parmas siera

šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Katlā izvēlas režīmu “cepšana”, iestata 160 ºC temperatūru.
  2. Katlā liek sviestu un ļauj tam izkust. Tikmēr smalki sakapā sīpolu, seleriju un ķiplokus. Pievieno tos katlā un maisot cep 5 minūtes.
  3. Bekonu sagriež mazos gabaliņos un pievieno katlā. Cep vēl apmēram 10 minūtes, līdz bekons apbrūnējis.
  4. Tad katlā pievieno rīsus un maisot cep vēl 3 minūtes, līdz rīsi kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno baltvīnu, samaisa un ļauj tam uzsūkties 2–3 minūtes.
  5. Kad lielākā daļa baltvīna uzsūkusies rīsos, katlā lej buljonu un visu samaisa.
  6. Katlam izvēlas režīmu “rīsi”, iestata laiku 25 minūtes. Aizver vāku un ļauj gatavoties.
  7. Kad rīsi gatavi, katlā pievieno saldētos zirnīšus, sieru un sāli. Samaisa un atstāj risoto vēl 2 minūtes katlā.
  8. Pasniedzot pārkaisa porcijai vēl mazliet siera.