Rikotas siera un skābeņu tarte

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Tarte reiz nu ir tā recepte, kurā var iekļaut gandrīz visu, kas garšo! Mainiet vien pildījumus, un neviens no tiem nebūs nošauts greizi! Tikai jāatrod garšas, kas labi sader. Skābenes labi dzīvo kopā ar biezpienu, taču tartei biezpiens ir mazliet par smagu, tādēļ izvēlējos papildināt visu ar rikotu. Maiga, bet izteikta garša un visam klāt labi kūstošs mocarellas siers.

Sastāvdaļas

  • 200 g nesaldinātas kārtainās mīklas
  • 1 puravs (var izmantot gan balto, gan daļu tīras zaļās daļas)
  • 100–200 g skābeņu
  •  250 g rikotas siera
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 veselas olas (ja liela, tad viena)
  • līdz 100 ml saldā krējuma
  • 150–200 g rīvēta mocarellas siera
  • sāls, citronpipari vai melnie pipari
  • garena forma 11×35 cm, bet izmērs nav svarīga

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriež puravu. Ber tos bļodā, pievieno rikotas sieru un olas, visu labi samaisa. Pievieno arī daļu saldā krējuma.
  2. Sakapā skābenes, ko ber klāt pie rikotas siera masas, pievieno atlikušo saldo krējumu, un visu labi samaisa. Pievieno arī labu sauju rīvētā siera. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Izrullē kārtaino mīklu un ieklāj to labi ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā.
  4. Mīklas formā ielej siera masu. Visu bagātīgi pārkaisa ar sieru.
  5. Liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī augšas un apakšas režīmā un ļauj cepties apmēram 20–25 minūtes. Atdzesē, neatverot krāsni, tad tarte lēni nolaidīsies, nevis strauji saplaks.
  6. Vislabāk ēst kopā ar kaudzi zaļu salātu.