Smalki sagrieztu sīpolu un selerijas kātus liek cepties sakarsētā pannā ar eļļu. Kad sīpoli zeltaini, pievieno sarīvētu ķirbi, sasmalcinātu rozmarīnu, timiānu un paprikas pulveri, un visu apcep.
Atsevišķi sakarsētā pannā ar eļļu apcep šķēlītēs sagrieztus šampinjonus, līdz tie ir zeltaini, cepšanas beigās pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sāli.
Virtuves kombainā vai blenderī liek vārītās lēcas un turku zirņus (bez šķidruma) un viegli samaļ, bet ne pilnībā. Samalto masu iemaisa pie saceptajiem dārzeņiem.
Tad virtuves kombainā vai blenderī liek riekstus un dzērvenes un samaļ gandrīz pilnībā līdz viegli graudainai masai. Samaltos riekstus iemaisa gatavajā masā, pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un sulu.
Gatavo masu liek cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru, un kārtīgi piepresē. Virspusi pārsmērē ar eļļu. Liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 25–20 minūtes.
Pagatavo mērci. Katliņā liek visas sastāvdaļas, uzvāra, līdz dzērvenes sāk sadalīties, nogriež uguni uz mazāko un turpina lēni vārīt, līdz veidojas džema konsistence.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: