Riekstu meringa un kafijas musa kūka

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

4 bio olu baltumi (apmēram 150 g)

230 g pūdercukura

100 g bio lazdu riekstu

2 tējkarotes šķīstošās kafijas

½ tējkarotes karsta ūdens

1 ēdamkarote kukurūzas cietes

 

KAFIJAS MUSAM

500 g saldā krējuma

10 g šķīstošās kafijas

300 g baltās šokolādes

100 g tumšās šokolādes

4 olu dzeltenumi

2 olu baltumi

Pagatavošana

  1. Krūzītē ber šķīstošo kafiju un ūdeni, pagatavo kafijas koncentrātu. Virtuves kombainā ber lazdu riekstus, pievieno kukurūzas cieti. Visu blendē, līdz izveidojas miltiem līdzīga konsistence.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus atliek malā musa gatavošanai. Olu baltumus liek lielā bļodā un uz vidēja ātruma puto, līdz masa kļūst gaiša, pa 1 ēdamkarotei pievieno pūdercukuru. Kad viss pūdercukurs pievienots, puto vēl 5 minūtes, līdz olu baltums kļūst ļoti spīdīgs un stingrs.
  3. Putotajiem olu baltumiem pievieno kafijas koncentrātu un pagatavotos lazdu riekstu miltus, ieputo, līdz viss viendabīgi iemaisījies.
  4. Uz cepamā papīra loksnēm uzzīmē divus 20 cm/dm apļus, un starp tiem sadala pagatavoto bezē masu. Masu izlīdzina pēc iespējas vienmērīgāk.
  5. Liek līdz 120 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 1,5 stundu. Kad cepšanas laiks beidzies, krāsni izslēdz un bezē diskus atstāj atdzist krāsnī vismaz uz 2 stundām.
  6. Pagatavo kafijas musu. Nelielā katliņā lej 150 g saldā krējuma un pievieno šķīstošo kafiju. Uz mazas liesmas saldo krējumu uzsilda, tad karsumu nogriež un pievieno sakapātu balto un tumšo šokolādi. Maisa, līdz šokolāde pilnībā izkususi, pārliek bļodā un ļauj nedaudz Saputo olu dzeltenumus, pievieno tos šokolādes masai.
  7. Saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā šokolādes masā.
  8. Saputo atlikušo saldo krējumu un iecilā to šokolādes masā. Pagatavoto musu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  9. 23 cm/dm kūkas formā liek vienu bezē disku ar gludo pusi uz leju, pāri liek visu šokolādes un kafijas musu, tad otru bezē disku ar gludo pusi uz augšu. Pagatavoto kūku liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām.