Riekstos panēts Brī siers

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g Brī siera veselā ritulī
  • 30 g auzu pārslu
  • 30 g lazdu riekstu
  • 30 g pistāciju
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 1 ola
  • ½ tējkarotes Kajennas piparu
  • 1 daiviņa ķiploka

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar izkausētu medu un Kajennas pipariem.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  3. Auzu pārslas sablendē, riekstus sasmalcina mazākos gabaliņos, izmantojot palielu nazi.
  4. Ķiploka daiviņu smalki sakapā.
  5. Riekstus sajauc ar auzu pārslām un sakapāto ķiploka daiviņu.
  6. Siera rituli noziež ar olas maisījumu un panē riekstu maisījumā tā, lai tas no visām pusēm būtu aplipis ar riekstiem.
  7. Liek uz cepamā papīra un cep ~ 15 minūtes.
  8. Ēd nekavējoties ar sēklu grauzdiņiem vai grauzdētu maizīti.