Šī recepte ir klasiskas reņģītes ne tik klasiskos salātos.
Salātiem
Variācijas par tēmu:
Lai sagatavotu zivis veselīgāk, cepiet tas cepeškrāsnī, iepriekš nepanējot, bet pārslakot ar citronu sulu, pipariem, svaigām timiāna vai bazilika lapiņām.
Der zināt:
Ieteicams reņģes reizēm pagatavot ar visām asakām, jo tieši gatavošanas laikā ēdiens tiek bagātināts ar kalciju, fosforu un jodu. Zivis ieteicams uzturā lietot vismaz divas trīs reizes nedēļā, kas būtiski samazinās iespējamo sirds slimību risku.
Skābeņu lapiņas, redīsus, tomātus un kabaci noskalo un nosusina. Tomātus pārgriež uz pusēm, kabaci un redīsus sagriež skaidiņās. Salātu sastāvdaļas liek bļodā.
Balzametiķi sakuļ kopā ar eļļu, pievieno šķipsniņu cukura, sāli un maltus melnos piparus. Mērci iecilā salātos.
Reņģu filejas noskalo un nosusina. Uz šķīvja uzber miltus un bļodiņā sakuļ olas. Uzkarsē pannā eļļu. Reņģes apvārta olā.
Pēc tam apvārta miltos un liek cepties.
Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un nedaudz uzspiež citronu sulu. Reņģītes apcep no abām pusēm zeltainas. Izceptās reņģes liek uz papīra salvetes, lai notecētu liekie tauki.
Uz liela salātu šķīvja kārto salātus, tiem virsū – saceptās reņģu karbonādītes.
Komentāri: