Reņģu karbonādītes skābeņu salātos

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šī recepte ir klasiskas reņģītes ne tik klasiskos salātos.

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg svaigu reņģu fileju
  • 1 citrons
  • 2 olas panēšanai
  • 5–6 ēdamkarotes miltu panēšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Salātiem

  • ~100 g jauno skābeņu
  • 1 sauja ķiršu tomātiņu
  • 1 neliels kabacis vai cukīni
  • 1 sauja redīsu
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, cukurs un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Skābeņu lapiņas, redīsus, tomātus un kabaci noskalo un nosusina. Tomātus pārgriež uz pusēm, kabaci un redīsus sagriež skaidiņās. Salātu sastāvdaļas liek bļodā.
  2. Balzametiķi sakuļ kopā ar eļļu, pievieno šķipsniņu cukura, sāli un maltus melnos piparus. Mērci iecilā salātos.
  3. Reņģu filejas noskalo un nosusina. Uz šķīvja uzber miltus un bļodiņā sakuļ olas. Uzkarsē pannā eļļu. Reņģes apvārta olā.
  4. Pēc tam apvārta miltos un liek cepties.
  5. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un nedaudz uzspiež citronu sulu. Reņģītes apcep no abām pusēm zeltainas. Izceptās reņģes liek uz papīra salvetes, lai notecētu liekie tauki.
  6. Uz liela salātu šķīvja kārto salātus, tiem virsū – saceptās reņģu karbonādītes.

 

Variācijas par tēmu:

Lai sagatavotu zivis veselīgāk, cepiet tas cepeškrāsnī, iepriekš nepanējot, bet pārslakot ar citronu sulu, pipariem, svaigām timiāna vai bazilika lapiņām.

Der zināt:

Ieteicams reņģes reizēm pagatavot ar visām asakām, jo tieši gatavošanas laikā ēdiens tiek bagātināts ar kalciju, fosforu un jodu. Zivis ieteicams uzturā lietot vismaz divas trīs reizes nedēļā, kas būtiski samazinās iespējamo sirds slimību risku.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skābeņu lapiņas, redīsus, tomātus un kabaci noskalo un nosusina. Tomātus pārgriež uz pusēm, kabaci un redīsus sagriež skaidiņās. Salātu sastāvdaļas liek bļodā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Balzametiķi sakuļ kopā ar eļļu, pievieno šķipsniņu cukura, sāli un maltus melnos piparus. Mērci iecilā salātos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reņģu filejas noskalo un nosusina. Uz šķīvja uzber miltus un bļodiņā sakuļ olas. Uzkarsē pannā eļļu. Reņģes apvārta olā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc tam apvārta miltos un liek cepties.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un nedaudz uzspiež citronu sulu. Reņģītes apcep no abām pusēm zeltainas. Izceptās reņģes liek uz papīra salvetes, lai notecētu liekie tauki.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz liela salātu šķīvja kārto salātus, tiem virsū – saceptās reņģu karbonādītes.