Ratatuie bija multfilmas “Gardēdis” pelītes meistarstiķis – plāni jo plāni sagriezti dārzeņi, sakārtoti visgaumīgākajā krāsu un garšu paletē. Šī noteikti nav tik sarežģīta recepte, bet garšu buķete ir neatkārtojama – vasara, saule, svaigums. Ja kāds no dārzeņiem nav pie rokas, izlaižiet. Galvenais, lai būtu vairāk kā 1 krāsa un visi dārzeņi ceptos aptuveni vienādi ilgi, citādi, ja saliksiet kopā burkānus ar kabačiem, vieni būs jau izcepušies, bet otri vēl kraukšķīgi.
Mērcei
Visus nepieciešamos dārzeņus nomazgā.
Baklažānu sagriež 1 cm biezās šķēlītēs un uz 10 minūtēm iemērc aukstā sālsūdenī, lai tas noņem lieko rūgtumu.
Kabaci un cukini sagriež tādās pašās šķēlītēs.
Papriku, tomātus un sīpolus sagriež veselos riņķīšos. Ja izmanto sēnes, tās – šķēlītēs.
Mocarellas sieru izņem no šķidruma un sagriež šķēlītēs. Katru šķēlīti vēl uz pusēm.
Dārzeņus izkārto uz pannas, sākot no baklažāna, tad cukini, papriku, tomātus, kabačus, sīpolus, tādā pašā ritmā kārto arī mocarellas šķēlītes.
Sajauc kopā mērces sastāvdaļas, ko pārlej pāri dārzeņiem un sieram.
Ēdienu dekorē ar svaigiem timiāna zariņiem un liek cepties cepeškrāsnī 1800C temperatūrā.
Cep apmēram 40 minūtes, kamēr visi dārzeņi mīksti un siers pakusis.
Komentāri: