Ratatuie

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ratatuie bija multfilmas “Gardēdis” pelītes meistarstiķis – plāni jo plāni sagriezti dārzeņi, sakārtoti visgaumīgākajā krāsu un garšu paletē. Šī noteikti nav tik sarežģīta recepte, bet garšu buķete ir neatkārtojama – vasara, saule, svaigums. Ja kāds no dārzeņiem nav pie rokas, izlaižiet. Galvenais, lai būtu vairāk kā 1 krāsa un visi dārzeņi ceptos aptuveni vienādi ilgi, citādi, ja saliksiet kopā burkānus ar kabačiem, vieni būs jau izcepušies, bet otri vēl kraukšķīgi.

Sastāvdaļas

  • 1 baklažāns
  • 1 cukini
  • 1 kabacis
  • 2 dažādas krāsas paprikas
  • 5–7 sēnes (pēc izvēles)
  • 3 tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 mocarellas siera bumbas
  • 4–5 timiāna zariņi

Mērcei

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • no 1 apelsīna izspiesta sula
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 3 daiviņas ķiploka
  • ½ svaiga čili pipara pāksts
  • ½ ēdamkarotes svaigi maltu melno piparu
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote sinepju

Pagatavošana

  1. Visus nepieciešamos dārzeņus nomazgā.
  2. Baklažānu sagriež 1 cm biezās šķēlītēs un uz 10 minūtēm iemērc aukstā sālsūdenī, lai tas noņem lieko rūgtumu.
  3. Kabaci un cukini sagriež tādās pašās šķēlītēs.
  4. Papriku, tomātus un sīpolus sagriež veselos riņķīšos. Ja izmanto sēnes, tās – šķēlītēs.
  5. Mocarellas sieru izņem no šķidruma un sagriež šķēlītēs. Katru šķēlīti vēl uz pusēm.
  6. Dārzeņus izkārto uz pannas, sākot no baklažāna, tad cukini, papriku, tomātus, kabačus, sīpolus, tādā pašā ritmā kārto arī mocarellas šķēlītes.
  7. Sajauc kopā mērces sastāvdaļas, ko pārlej pāri dārzeņiem un sieram.
  8. Ēdienu dekorē ar svaigiem timiāna zariņiem un liek cepties cepeškrāsnī 1800C temperatūrā.
  9. Cep apmēram 40 minūtes, kamēr visi dārzeņi mīksti un siers pakusis.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visus nepieciešamos dārzeņus nomazgā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu sagriež 1 cm biezās šķēlītēs un uz 10 minūtēm iemērc aukstā sālsūdenī, lai tas noņem lieko rūgtumu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabaci un cukini sagriež tādās pašās šķēlītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku, tomātus un sīpolus sagriež veselos riņķīšos. Ja izmanto sēnes, tās – šķēlītēs.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mocarellas sieru izņem no šķidruma un sagriež šķēlītēs. Katru šķēlīti vēl uz pusēm.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dārzeņus izkārto uz pannas, sākot no baklažāna, tad cukini, papriku, tomātus, kabačus, sīpolus, tādā pašā ritmā kārto arī mocarellas šķēlītes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc kopā mērces sastāvdaļas, ko pārlej pāri dārzeņiem un sieram.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ēdienu dekorē ar svaigiem timiāna zariņiem un liek cepties cepeškrāsnī 1800C temperatūrā.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep apmēram 40 minūtes, kamēr visi dārzeņi mīksti un siers pakusis.