200–400 ml tomātu biezeņa vai konservētu sasmalcinātu tomātu savā sulā
5 bazilika lapiņas + dekoram
2 daiviņas ķiploku
2 tējkarotes balzametiķa
2 tējkarotes brūnā cukura
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes maltu piparu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai augšas un apakšas režīmā. Karstumizturīgu trauku iesmērē ar olīveļļu, un ielej tajā tomātu biezeni tik daudz, lai tas būtu 2–5 cm kārtā. Sajauc tomātu biezeni ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli, brūno cukuru, pipariem, balzametiķi un baziliku.
Sagriež visus dārzeņus, ne biezākus par 5 mm, un kārto vienādā secībā, piemēram, ķirbis, tomāts, baklažāns, saldais kartupelis, cukīni. Aizpilda cepamo trauku ar visiem dārzeņiem, liekot tos nedaudz slīpi, lai tie vismaz līdz pusei būtu iemērkti tomātu mērcē. Izmantojot otiņu, apslaka ārā palikušos dārzeņus ar olīveļļu un pa virsu uzkaisa mazliet sāls un piparu.
Liek cepties cepeškrāsnī pa vidu ~ 40–60 minūtes, līdz dārzeņi ir izcepušies mīksti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: