fbpx

Ramen zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Āzijā vēl neesmu bijusi, bet daudzās Eiropas valstīs esmu baudījusi šo lielisko japāņu zupu, kas aukstajā laikā būs sātīga un sildoša. Buljonzupa ar kviešu, rīsu vai olu nūdelēm, un iekšā viss, kas kārtīgā maltītē pienākas – gaļa, ola, zaļumi un dārzeņi. Protams, tas, ko nu katrs liek zupā iekšā pēc paša ieskatiem!

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote kapāta ingvera
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • 1 l buljona
  • 500 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote zivju mērces (veģetārieši to var aizstāt ar Vusteras mērci)
  • 450 g nūdeļu
  • 2 saldie kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 2 olas
  • 180 g šitaki sēņu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

 

PĒC IZVĒLES

  • pupiņu dīgsti
  • laims
  • kapāti loki
  • sezama sēklas
  • pokčoi

Pagatavošana

  1. Dziļā katlā uzkarsē eļļu un apcep smalki kapātus sīpolus, ķiplokus, ingveru un čili pārslas. Pievieno buljonu un ūdeni, visu uzvāra, tad pievieno sojas un zivju mērci.
  2. Kad buljons pagatavots, kas neprasa daudz laika, bet gan daudz dažādu sastāvdaļu, var sākt eksperimentēt ar sastāvdaļām, ko likt zupā iekšā. Buljonā liek saldos kartupeļus un sēnes, vāra aptuveni 6–8 minūtes, tad pievieno nūdeles un vāra vēl 3 minūtes, līdz nūdeles gatavas.
  3. Atsevišķā katliņā novāra olas, tās nomizo, pārgriež uz pusēm un liek katrā porcijā pa pusītei. Ja izvēlaties zupā likt arī pokčoi, to vāra kopā ar nūdelēm. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
  4. Pēc izvēles servē ar pupiņu dīgstiem, laimu, lociņiem un sezama sēklām. Gaļēdājiem iesaku šo zupu pamēģināt ar liellopu gaļas buljonu un gaļas gabaliņiem. Sātīga maltīte garantēta!

Komentāri:

  • Diāna says:

    Recepte kopumā laba, izņemot nūdeļu daudzumu. Sabojāju visu zupu, jo viss buljons(kura man pat bija vairāk nekā norādīts) uzsūcās un izvedojās parastas vārītas nūdeles nevis zupa.

  • Janis says:

    Pēc buljona un ūdens daudzuma izskatās ka nudeles jānovāra atsevišķi .
    Vusteras ( worchester ) nevar gluži būt veģetāriešu opcija jo arī tajā ir zivs .

Jūsu komentārs: