Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Rabarberu un zemeņu tarte tatin
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
2 plāksnes saldētas kārtainās mīklas
500 g zemeņu
1 rabarbers
50 g sviesta
100 g cukura
+ panna ar metāla rokturi
Pagatavošana
4–6 porcijām
Šo desertu gatavo pannā ar metāla rokturi vai cepamajā traukā.
Saldētās mīklas plāksnes atlaidina.
Zemenes notīra un sagriež ceturtdaļās. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos.
Pannā izkausē sviestu kopā ar cukuru. Pievieno rabarberus, un pavāra 5 minūtes. Noņem no uguns, un pievieno zemenes.
Kārtaino mīklu mazliet izrullē, ja nepaciešams, ņem divas plāksnes, ūdeni izmantojot kā līmi to salipināšanai. Mīklu pārklāj pannas saturam, liekās maliņas ieloka uz iekšu. Ar dakšiņu sadursta mīklā dažus caurumiņus.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Tarti cep 25–30 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.
Pēc cepšanas atdzesē 10–15 minūtes. Pasniedz siltu.
Komentāri: