Rabarberu un zemeņu tarte tatin

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 plāksnes saldētas kārtainās mīklas
  • 500 g zemeņu
  • 1 rabarbers
  • 50 g sviesta
  • 100 g cukura

+ panna ar metāla rokturi

Pagatavošana

4–6 porcijām

Šo desertu gatavo pannā ar metāla rokturi vai cepamajā traukā.

  1. Saldētās mīklas plāksnes atlaidina.
  2. Zemenes notīra un sagriež ceturtdaļās. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. Pannā izkausē sviestu kopā ar cukuru. Pievieno rabarberus, un pavāra 5 minūtes. Noņem no uguns, un pievieno zemenes.
  4. Kārtaino mīklu mazliet izrullē, ja nepaciešams, ņem divas plāksnes, ūdeni izmantojot kā līmi to salipināšanai. Mīklu pārklāj pannas saturam, liekās maliņas ieloka uz iekšu. Ar dakšiņu sadursta mīklā dažus caurumiņus.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Tarti cep 25–30 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.
  6. Pēc cepšanas atdzesē 10–15 minūtes. Pasniedz siltu.