PAMATNEI
180 g cepumu
70 g sviesta
KRĒMAM
150 g rabarberu
100 g baltā cukura
šķipsniņa kardamona
6 g želatīna + 36 g ūdens
150 g saldā krējuma
260 g bezpiedevu jogurta
125 g aveņu
30 g baltā cukura
2 g želatīna + 12 g ūdens
1. Uzbriedina želatīnu gan krēmam, gan pildījumam.
2. Cepumus sasmalcina un kārtīgi saberž kopā ar izkausētu sviestu. Cepumu masu ieklāj
22 cm/dm lielā tartes formā, kārtīgi piespiežot pie pamatnes un malām.
3. Rabarberus sagriež gabaliņos, liek katliņā, pievieno cukuru un kardamonu, uz vidējas
liesmas pasutina, līdz rabarberi sāk izjukt. Pārlej masu lielākā bļodā un pievieno
želatīnu, masu sāk putot, kamēr tā kļūst gaišāka. Pievieno jogurtu un iemaisa to. Citā
bļodā saputo saldo krējumu, tad putukrējumu iecilā rabarberu krēmā.
4. Pagatavo aveņu pildījumu. Avenes un cukuru liek katliņā un vāra, līdz tās gandrīz sāk
izjukt. Ņem nost no uguns un pievieno želatīnu. Nedaudz atdzesē.
5. Rabarberu krēmu pilda uz cepumu pamatnes, izlīdzina. Pa virsu ar tējkaroti liek aveņu
pildījumu, ko viegli iecilā, veidojot marmora rakstu.
6. Saldējuma tarti liek saldētavā vismaz uz 8 stundām.
Testa komentārs