Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
RABARBERU TARTES
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
500 g saldētu kārtainās rauga mīklas plākšņu
1 ola
80 g mandeļu
3 rabarberi
3 ēdamkarotes medus
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
Mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Trīs no tām pārgriež uz pusēm, veidojot sešus kvadrātus. Pārējo mīklu sagriež garenās loksnēs, lai katram kvadrātiņam virsū uzlīmētu tādu kā rāmīti.
Olu sakuļ, ar to noziež mīklas plākšņu malas un pielīmē “mīklas rāmīti”. Arī maliņas noziež ar sakulto olu.
Mīklas centru sabaksta ar dakšiņu, pa virsu ber sakapātas mandeles.
Liek krāsnī uz 15 minūtēm, līdz mīkla pacēlusies.
Nomizo rabarberus, tos sagriež gabaliņos, ko pilda rāmīša centrā.
Liek krāsnī vēl uz 10–15 minūtēm, līdz kārtainā mīkla ir zeltaini brūna un rabarberi mīksti.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: