RABARBERU TARTES

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

500 g saldētu kārtainās rauga mīklas plākšņu

1 ola

80 g mandeļu

3 rabarberi

3 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Trīs no tām pārgriež uz pusēm, veidojot sešus kvadrātus. Pārējo mīklu sagriež garenās loksnēs, lai katram kvadrātiņam virsū uzlīmētu tādu kā rāmīti.
  3. Olu sakuļ, ar to noziež mīklas plākšņu malas un pielīmē “mīklas rāmīti”. Arī maliņas noziež ar sakulto olu.
  4. Mīklas centru sabaksta ar dakšiņu, pa virsu ber sakapātas mandeles.
  5. Liek krāsnī uz 15 minūtēm, līdz mīkla pacēlusies.
  6. Nomizo rabarberus, tos sagriež gabaliņos, ko pilda rāmīša centrā.
  7. Liek krāsnī vēl uz 10–15 minūtēm, līdz kārtainā mīkla ir zeltaini brūna un rabarberi mīksti.
  8. Pārlej ar medu.

Komentāri: