RABARBERU TARTE AR DRUPAČĀM

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

225 g kviešu miltu

šķipsna sāls

50 g pūdercukura

120 g auksta sviesta

1 olas dzeltenums

1–2 ēdamkarotes ūdens

 

PILDĪJUMAM

700 g rabarberu

200 g aveņu (var būt arī saldētas)

150 g cukura

10 g Dr. Oetker vanilīna cukura

sula no ½ citrona 

½ tējkarotes kardamona 

50 g mandeļu miltu

 

DRUMSTALĀM

100 g auksta sviesta

70 g smalki maltu mandeļu

100 g kviešu miltu

100 g brūnā cukura

20 g Dr. Oetker kanēļa cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo mīklu. Bļodā samaisa miltus, sāli un pūdercukuru. Pievieno sviestu un maisa līdz veidojas drupana mīkla. Pievieno olas dzeltenumu, ūdeni un samīca gludu mīklu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Pagatavo pildījumu. Rabarberus sagriež gabaliņos, liek katlā, pievieno cukuru, vanilīna cukuru, citronu sulu un kardamonu. Karsē līdz rabarberi kļūst mīksti, tiem pievieno avenes, apmaisa un liek caurdurī, lai notek liekais šķidrums. Tad pievieno mandeļu miltus.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Viegli ietauko tartes veidni 23 cm/dm.
  4. Mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas izveltnē tik lielu, lai varētu ieklāt veidnē un pāri paliktu malas, ko uzlocīt uz augšu. Ieklāj veidnē, sadursta pamatni ar dakšiņu un novieto ledusskapī vēl uz 20 minūtēm.
  5. Tikmēr pagatavo drumstalas. Liek bļodā visas nepieciešamās sastāvdaļas un veikli ar pirktiem saberž tās drupačās. 
  6. Mīklai uzklāj cepamo papīru, slogam ieber zirņus, pupas vai rīsus. Cep 10 minūtes, tad noņem slogu un cep vēl 5–7 minūtes.
  7. Cepeškrāsnī samazina karstumu līdz 180 ºC temperatūrai. Tartē ieklāj rabarberu un aveņu pildījumu, pa virsu liek drupačas. Cep 20–25 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē.