Pievienojot rabarberam apelsīnu, tas pārvēršas. Saglabājot sev raksturīgo garšu nianses, klāt nāk citrusu spēcīgā fitoncīdu smarža.
Deserts ir ar izteiktām garšām, ļoti atsvaidzinošs. Katrā ziņā pilnībā gatavs konkurēt ar vasarā tik populāro saldējumu, tajā pašā laikā pretendējot uz veselīga saldā ēdiena statusu.
Variācijas par tēmu:
Jogurtu var papildināt ar maskarpones krēmu attiecībā 1 : 1. Jogurta vietā var izmantot mazliet saldinātu putukrējumu vai gardu vaniļas saldējumu.
Gards šis saldais ir ar saldu biezpiena krēmu, kur putukrējums ir saputots un tajā iecilāts caur sietu izberzts vai blendēts biezpiens.
Der zināt:
Uzturā nedrīst lietot rabarberu lapas, jo tās ir indīgas.
Rabarberus nevajadzētu gatavot alumīnija traukos, jo to saturā esošā skābe reaģē ar metālu, padarot to tumšu.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež 5 cm gabalos.
Liek katliņā. No apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu. Abus pievieno rabarberiem. Tāpat pievieno cukuru un kanēļa standziņu.
Uz lēnas uguns sutina, kamēr rabarberi mīksti. Ja rabarberi ir ļoti skābi, pievieno vēl nedaudz cukura. Visu atdzesē.
Jogurtu samaisa ar pūdercukuru un sēklām no 1 vaniļas pāksts. Var aizstāt ar 1 ēdamkaroti gatava vaniļas cukura.
Cepumus piestā vai tāpat uz dēlīša sadrupina līdz smilšu konsistencei.
Saldā ēdiena traukos vai glāzēs kārto cepumu drupačas, sutinātos rabarberus un jogurtu.
Kārtojumu noslēdz ar jogurta kārtu, rotājot ar cepumu drupačām.
Komentāri: