Pusspārni ar romiešu salātiem jogurta un ķiploku mērcē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Saulainās dienās mazāk laika virtuvē, vairāk dabā! Tāpēc sulīgas un gardas gaļas marinēšanu atstāj ”Ķekava” pārziņā, bet pats pagatavo kārdinošas piedevas, piemēram, šos romiešu salātus.

Sastāvdaļas

  • 1 kg ”Ķekava” cāļa pusspārnu Gardie
  • 1–2 galviņas romiešu salātu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 200 g grieķu jogurta
  • buntīte diļļu
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • ½ kukuļa negrieztas baltmaizes

Pagatavošana

  1. Nomizo ķiploka daiviņu, ko sarīvē vai smalki sasmalcina. Notīra no kātiem dilles un smalki sakapā.
  2. Dilles un ķiplokus samaisa ar jogurtu, pieber sāli pēc garšas.
  3. Ar rokām saplūc maizi kodiena izmēra gabalos, nomazgā salātus, nogriež sakni un sadala ar rokām vidēja izmēra gabalos.
  4. Liek grilēties pusspārnus.
  5. Izklāj uz folijas maizi, apslaka ar olīveļļu un liek apgrauzdēties uz grila, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
  6. Kad spārni gatavi, sajauc romiešu lapas ar jogurtu un grauzdēto maizi, beigās piejauc cieto sieru, apmaisa un pasniedz.