fbpx

Puravu risoto ar saldajiem kartupeļiem un grilētu piena jēra karbonādi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Risoto ir ļoti ziemīgs un elegants ēdiens. Lai arī tā pagatavošana nepavisam nav sarežģīta, svarīgi ievērot divas lietas – izmantot pareizos rīsus un nepārtraukti uzmanīt un apmaisīt šo ēdienu, lai tas nepiedegtu. Īslandes maigā jēra filejas karbonāde lieliski papildina šo ēdienu.

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes arborio rīsu
  • 1 vidēja lieluma puravs
  • miziņas no 1 citrona
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 glāze sausa baltvīna
  • 1 paliels saldais kartupelis
  • 500 g piena jēra pleca karbonādes
  • 2 zariņi timiāna
  • 150 g smalki rīvēta cietā tipa siera
  • 1 tējkarote medus
  • sāls pēc garšas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 50 g sviesta
  • ½ tējkarotes rupjā jūras sāls

Pagatavošana

  1. Pannā izkausē pusi sviesta un apcep smalkās ripiņās sagrieztus puravus. Kad tie apcepušies viegli zeltaini, pārber tos ar rīsiem. Ļauj tiem pavisam nedaudz un viegli uzsūkt eļļu un palikt zeltainiem. Ir ļoti svarīgi to darīt uzmanīgi uz lēnas liesmas, lai rīsi nepiedegtu.
  2. Līdzko rīsi sāk palikt viegli zeltaini, pievieno sausu baltvīnu un, uz lēnas uguns maisot rīsus, ļauj tiem uzsūkt baltvīna aromātu un šķidrumu. Lēnām iemaisot, pievieno arī sarīvētu saldo kartupeli.
  3. Līdzko rīsi uzsūkuši baltvīnu, pa kausiņam sāk pieliet dārzeņu buljonu. Pievieno arī medu un ļauj tam izkust. To atkārto, kamēr rīsi uzbrieduši un buljons beidzies. Kopā ar pēdējo dārzeņu buljona kausiņu pievieno un iemaisa smalki sarīvētas citrona miziņas un timiāna zariņus.
  4. Gatavam risoto jābūt krēmīgam, bet rīsi nedrīkst būt izjukuši. Pirms pasniegšanas tajā iemaisa cieto sieru.
  5. Kad risoto gatavs, pannā izkausē 1 tējkaroti sviesta un tajā ātri apcep ķiploku daiviņas un rozmarīna zariņu, lai sviests iegūst šo garšaugu aromātu. Ķiplokus un rozmarīnu izņem no pannas un tajā apcep ~ 1 cm biezus jēra karbonādes gabalus 3 minūtes no katras puses. Pēc cepšanas apber ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
  6. Servē kopā ar risoto, iemaisot risoto atlikušo sviestu .

Komentāri:

Jūsu komentārs: