Punktainā rulete

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

PUNKTIŅIEM

  • 25 g sviesta istabas temperatūrā
  • 25 g pūdercukura
  • 1 olas baltums
  • 25 g miltu
  • Dr. Oetker pārtikas krāsviela (zaļa un dzeltena)

BISKVĪTAM

  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vaniļas cukura
  • 80 g miltu

PILDĪJUMAM

  • 250 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • ogas vai augļi pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Pagatavo punktiņu mīklu. Bļodā ar mikseri sakuļ sviestu istabas temperatūrā ar pūdercukuru, pievieno olas baltumu un miltus. Masu sadala 2 daļās – vienu nokrāso zaļu, otru dzeltenu. Liek konditorejas maisiņos.
  2. Pannā, kurā tiks cepts biskvīts, izklāj cepamo papīru, un uz tā izspiež vēlamo punktiņu rakstu. Pannu liek saldētavā uz 20 minūtēm.
  3. Pagatavo biskvīta mīklu. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Ar mikseri sakuļ olu baltumu stingrās putās. Otrā bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir gaiši dzeltena un gaisīga. Sakultos olu baltumus pa daļām iecilā olu dzeltenumu masā. Pēdējos pievieno miltus, uzmanīgi iecilājot, lai mīkla saglabājas gaisīga.
  4. Biskvīta mīklu lej pāri cepamajai pannai, uz kuras ir atdzesētais mīklas punktiņu dekors. Visu cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 10–12 minūtes, līdz biskvīts ir zeltains.
  5. Pēc cepšanas biskvītu pārklāj ar cepamo papīru un to uzreiz sarullē ruletē, kamēr tas silts, pārklāj ar dvielīti un atdzesē sarullētā veidā.
  6. Bļodā sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru.
  7. Kad rulete atdzisusi, to attin vaļā, apsmērē ar putukrējumu, pārber ar augļiem vai ogām un sarullē atpakaļ ruletē. Liek ledusskapī uz 2 stundām savilkties.