Puķkāpostu omlete

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 1 neliels puķkāposts
  • 2 tomāti
  • ½ glāzes piena
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 4 šķēles graudu tostermaizes
  • sviestiņš maizes apsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs un vieglā sālsūdenī apvāra 10 minūtes.
  2. Bļodā iesit olas un kārtīgi sakuļ, līdz sāk veidoties putas, pievieno pienu un izmaisa.
  3. Pieliek šķipsniņu sāls un piparus. Sakarsētā pannā izkausē ēdamkaroti sviesta. Pannā lej sakultās olas.
  4.  Vienmērīgi ieklāj puķkāpostu rozetes.
  5. Pannu apsedz ar vāku un uz lēnas uguns cep, kamēr omlete uzpūtusies.
  6. Tomātus sagriež ripiņās un izklāj viscaur uz omletes. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem.
  7. Pasniedz ar graudu tostermaizi, kas pārziesta ar sviestiņu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs un vieglā sālsūdenī apvāra 10 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā iesit olas un kārtīgi sakuļ, līdz sāk veidoties putas, pievieno pienu un izmaisa.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pieliek šķipsniņu sāls un piparus. Sakarsētā pannā izkausē ēdamkaroti sviesta. Pannā lej sakultās olas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vienmērīgi ieklāj puķkāpostu rozetes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannu apsedz ar vāku un uz lēnas uguns cep, kamēr omlete uzpūtusies.

Tomātus sagriež ripiņās un izklāj viscaur uz omletes. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melniem pipariem.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar graudu tostermaizi, kas pārziesta ar sviestiņu.