Prosas, dārzeņu un gaļas sautējums

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 1 glāze prosas
  • 1 ēdamkarote medus
  • šķipsna garšvielu – kumīns, timiāns, kanēlis
  • 200 g cūkgaļas karbonādes
  • 5 ēdamkarotes sojas mērces
  • 100 g cūku pupu
  • 100 g baklažānu
  • 3 krokotā kāposta lapas
  • sāls un pipari

Pagatavošana

 

  1. Lobītas cūku pupas liek vārīties sālsūdenī un vāra 20 minūtes.
  2. Bļodā sajauc sojas mērci, medu un garšvielas un iemarinē tajā nelielos gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Ja laika vairāk, atstāj uz stundu vai līdz pat nākamajai dienai ledusskapī.
  3. Katlā ar šķipsnu sāls uzvāra prosu, kur ūdens attiecība ir 2:1. Vāra 10–15 minūtes, līdz ūdens ir ievilcies.
  4. Uz pannas apcep iemarinēto cūkgaļu ~ 5–8 minūtes, līdz tā ir gatava.
  5. Atlikušo marinādi sajauc ar ⅓ glāzi ūdens un ielej to pannā. Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno sagrieztos baklažānus un smalkāk sagrieztus krokoto lapu kāpostus.
  6. Kad dārzeņi pannā kļuvuši mīkstāki, pievieno cūku pupas, karbonādi un prosu. Kārtīgi samaisa un pasniedz.