Cepts brī ar dzērveņu čatniju

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Sastāvdaļas

500 g brī siera (lielais ritulis vai vairāki mazie)

200 g lielogu dzērveņu

30 g brūnā cukura

20 g sviesta

50 g pekanriekstu

svaigs timiāns pēc garšas

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes maltu piparu

1 ēdamkarote citronu vai laima sulas

svaigi cepta bagete pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Pannā ieklāj cepamo papīru, uzliek brī sieru, apslaka ar eļļu un apber ar smalki sakapātu timiānu. Cep 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz ritulim vidus kļuvis kustīgs.
  2. Mazā katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, garšvielas, dzērvenes un karsē uz lēnas uguns, līdz ogas sāk izšķīst. Pievieno smalki sakapātus riekstus, smalki sakapātu timiānu un, ja nepieciešams, vēl sāli un piparus. Mērcei jābūt atsvaidzinoši skābai.
  3. Uz izceptā siera liek mērci, pārber dažus sasmalcinātus pekanriekstus. Pasniedz, bagātīgi mērcējot maizes gabaliņus sierā.

Komentāri: