Prosas, cukīni un halapenjo friteri ar skābā krējuma un avokado mērci

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 450 g Just Nature prosas 
  • 500 ml ūdens
  • 200 g cukīni
  • 40 g halapenjo
  • 2 olas
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 laims
  • 1 bunte kinzas
  • 1 avokado
  • 150 g skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Vāra prosu 20–30 minūtes, līdz tā ir pilnībā gatava, nokāš, neskalo un atdzesē.
  2. Sarīvē cukīnī, sasmalcina pētersīļus un čili, pievieno prosai, piejauc olu un formē plāceņus. Cep augu eļļā zeltaini brūnus.
  3. Iztīra avokado no mizas, sagriež smalkāk, pievieno kinzu, skābo krējumu, mazliet laima sulas un sāli, sablendē. 
  4. Pasniedz siltus un pikantus friterus ar atsvaidznošu un un maigu mērci!

Komentāri:

  • Inga saka:

    ar recepti ir problēma: prosas daudzums tāds, ka armiju var pabarot, ūdens par maz, plāceņi jūk pa šuvēm. pavāriņam ieteikums nedalies, ja neēsi pats gatavojis