Priežu pumpuru sviestā cepti kartupeļi ar mārrutku jogurtu un foreļu ikriem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 12 vienāda izmēra kartupeļi
  • 200 g sviesta
  • sauja priežu pumpuru
  • 300 g bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • 200 g foreļu ikru
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, iegriež ik pa 0,5 cm, neiegriežot dziļāk par pusi.
  2. Katliņā liek sviestu un priežu pumpurus. Silda, līdz sviests izkusis.
  3. Kartupeļus liek cepamajā pannā un pārlej ar pumpuru sviestu. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  4. Liek līdz 200 °C temperatūrai sakarstā krāsnī. Pāris reizes cepšanas laikā izņem no krāsns un ar pannā esošo sviestu aplaista kartupeļus. Cep, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
  5. Jogurtu sajauc ar mārrutkiem, pievieno šķipsnu sāls un šķipsnu cukura.
  6. Kartupeļus pasniedz ar mārrutku jogurtu un foreļu ikriem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: