Šī recepte no saldā galda ir visu mūsu bērnu favorīts, jo sagatavošanas procesā var iesaistīties visi gribētāji. Viens griež žāvētos augļus, otrs drupina riekstus, trešajam jāmaisa kopā cukurs ar sviestu. Un kur nu vēl glazēšana. Ir tik forši skatīties, kā šķidrā baltā glazūra notek gar kēksa maliņu un momentāni sacietē.
Glazūrai
Kēksu mīklai
Sviestu izkausē. Pievieno Muskovado cukuru un izmaisa, kamēr viss cukurs izkusis.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus pievieno sviesta un cukura masai un izmaisa. Tāpat pievieno ūdeni.
Miltus samaisa ar cepamo pulveri un garšvielām un pakāpeniski iesijā mīklā, visu laiku nepārtraukti maisot, lai mīklā tiek iekšā gaiss.
Riekstus sadrupina piestā vai ar nazi. Žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Visu pievieno mīklai.
Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās, pašās putošanas beigās pievieno pūdercukuru. Saputotos “mākoņus” iecilā mīklā.
Mafinu formiņas ietauko ar sviestu un piepilda ar mīklu līdz ⅔.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un cep ~ 25–30 minūtes.
Sagatavo glazūru: katliņā uzkarsē pienu, un tajā ātri iemaisa pūdercukuru. Svarīga ir pūdercukura un piena pareizā attiecība, lai nebūtu ne par šķidru, ne par biezu.
Ar glazūru mafinus pārklāj, tad kad tie ir atdzisuši. Ja rotājumam izmantojat konfektes, spraudiet tās glazūrā uzreiz pēc pārliešanas, kamēr tā vēl nav sakaltusi.
“Svarīga ir pūdercukura un piena pareizā attiecība, lai nebūtu ne par šķidru, ne par biezu.”
Vai varētu, lūdzu, norādīt gramos pūdercukura daudzumu uz 2 ēd.k. piena?