Popkorna kūka ar dedzināta sviesta biskvītu un sāļo karameli

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

270 g sviesta

130 g cukura

120 g tumšā muskovado cukura

250 g miltu

3 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera

4 lielas olas

3 ēdamkarotes piena

šķipsna sāls

 

KRĒMAM

250 g sviesta istabas temperatūrā

300 g pūdercukura

200 g Philadelphia krēmsiera

1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura

 

SĀĻAJAI KARAMELEI

250 g saldā krējuma

200 g cukura

60 g ūdens

šķipsna sāls

 

Dr. Oetker zelta cukura pērlītes

popkorns

Pagatavošana

  1. Pagatavo sāļo karameli. Katliņā liek cukuru un ūdeni un nemaisot karsē uz vidējas liesmas, līdz cukurs izkusis. Karsē, līdz cukurs ieguvis tumšu dzintara krāsu, noņem no uguns un pa daļām pievieno saldo krējumu. Uzmanīgi, šķidrums būs ļoti karsts un ievērojami burbuļos! Pēdējo pievieno dāsnu šķipsnu sāls. Liek pilnībā atdzesēties.
  2. Pagatavo dedzinātu sviestu. Katlā liek 200 g sviesta un karsē 5–8 minūtes, līdz izkusušais sviests kļūst zeltains, vēlams regulāri maisīt, lai nepiedeg. Sviestā būs redzami mazi, brūni punktiņi – tieši tā ir jābūt! Atdzesē, līdz sastingst.
  3. Pagatavo biskvītu. Lielā bļodā iesijā abus cukurus, sāli, cepamo pulveri, sodu, miltus, samaisa. Pievieno olas, dedzināto sviestu, atlikušos 70 g sviesta istabas temperatūrā, maisa 3–5 minūtes, izmantojot mikseri, pēdējo pievieno pienu, iemaisa. Liek ietaukotā kūkas formā, cep 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Lielā bļodā istabas temperatūras sviestu kuļ ar mikseri apmēram 5 minūtes, līdz tas kļuvis gaišs un gaisīgs, iesijā pūdercukuru un pievieno pāris pilienus vaniļas aromāta, kuļ vēl 3 minūtes, pēdējo pievieno krēmsieru, kārtīgi iemasa.
  5. Pagatavo kūku. Biskvītu pārgriež uz pusēm. Smērē dāsnu kārtu ar krēmu, tad atdzisušo sāļo karameli, liek virsū otru biskvīta kārtu, un kūku no ārpuses apsmērē ar krēmu. Pirms ēšanas gatavā kūka jānotur ledusskapī savilkties un sastingt uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar sāļo karameli, cukura pērlītēm un popkornu.