Šis nudien nav ikdienas ēdiens, toties svētkos un tematiskās ballītes iederēsies pat ļoti! Redzot vai dzirdot vārdu salikumu pommes d’amour (tulkojumā – mīlas āboli), es uzreiz iedomājos karuseļus, atrakciju parku vai gadatirgu. Tieši tur, Francijā, šos ābolus visvairāk var redzēt, nopirkt un nogaršot. Saldi kraukšķīgi lūstoša karamele apkārt un svaigs, kraukšķīgs ābols iekšpusē.
Darbs ar karameli patiesībā nav grūts, bet jāpieņem fakts, ka ar pirmo reizi var nesanākt. Tā kā šoreiz karamelei jāliek klāt krāsviela (jo īstie pommes d’amour ir koši sarkani), tad tas arī ietekmē karameles gatavošanu.
Iesaku vispirms rūpīgi sagatavoties, jo 1) ar karameli jāstrādā veikli, tādēļ visam jābūt pa rokai, un 2) karamelei sacietē veikli, bet mums vajag, lai sacietējot tā nezaudē formu un izskatās labi.
*Vislabāk ir, ja tikko karamelizētus ābolus var pakarināt tā, lai apkārt esošā karamele sacietē. Kātiņiem var piestiprināt smalku stieplīti un sagatavot vietu, kur tos var pakarināt tā, lai apakšā var palikt cepamo papīru, kur liekajai karamelei notecēt. Ābolus var likt žāvēt arī vienkārši uz cepamā papīra, vienīgi tad apakšā veidosies biezāka cukura kārta.
Komentāri: