Polentas mandeļu kūka ar kumelīšu sīrupu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 ml polentas
  • 550 ml sojas jogurta
  • 200 ml nerafinētas kokosriekstu eļļas
  • 400 ml mandeļu miltu
  • 200 g agaves sīrupa
  • 400 ml ūdens
  • 6 ēdamkarotes kumelīšu tējas

Pagatavošana

  1. Bļodā ber polentu, pievieno jogurtu, kokosriekstu eļļu, mandeļu miltus un pusi agaves sīrupa. Visu kārtīgi samaisa un lej 23 cm/dm cepamajā formā. Cep 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes vai līdz laikam, kad kūkas augša ir zeltaini brūna.
  2. Paralēli katliņā lej ūdeni, pievieno kumelīšu tēju un atlikušo agaves sīrupu. Liek vārīties 5–10 minūtes. Izkāš tējas biezumus, iegūto sīrupu noliek malā.
  3. Kad kūka gatava, aplej to ar tējas sīrupu, neizņemot kūku no formas. Kad kūka uzsūkusi visu sīrupu, tā ir gatava.