Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Polentas bļodiņa ar cieto sieru un grilētiem sniega zirņiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
200 ml piena
110 g polentas
½ tējkarotes sāls
100 g Džiugas rīvētā siera
50 g sniega zirņu
1 ola
1 citrons
1 avokado
Pagatavošana
Nelielā katliņā uzkarsē pienu, pievieno sāli, polentu un maisot 5 minūtes karsē. Tad iemaisa rīvēto sieru, noņem no uguns un ļauj tai uzbriest.
Olu liek karstā ūdenī un vāra 5 minūtes, ja vēlas to mīksti vārītu. Ja cieti, tad vāra vismaz 8 minūtes.
Zirņus sadur uz iesmiņa un nogrilē 1 minūti no katras puses. Kad tie apgrilējušies, apslaka ar citronu sulu.
Avokado attīra no kauliņa un sagriež plānās šķēlītēs.
Polentu liek nelielā bļodiņā, pāri kārto grilētos zirņus, uz pusēm pārgrieztu olu un avokado.
Komentāri: