Polentas bļodiņa ar cieto sieru un grilētiem sniega zirņiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 ml piena
  • 110 g polentas
  • ½ tējkarotes sāls
  • 100 g Džiugas rīvētā siera
  • 50 g sniega zirņu
  • 1 ola
  • 1 citrons
  • 1 avokado

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzkarsē pienu, pievieno sāli, polentu un maisot 5 minūtes karsē. Tad iemaisa rīvēto sieru, noņem no uguns un ļauj tai uzbriest.
  2. Olu liek karstā ūdenī un vāra 5 minūtes, ja vēlas to mīksti vārītu. Ja cieti, tad vāra vismaz 8 minūtes.
  3. Zirņus sadur uz iesmiņa un nogrilē 1 minūti no katras puses. Kad tie apgrilējušies, apslaka ar citronu sulu.
  4. Avokado attīra no kauliņa un sagriež plānās šķēlītēs.
  5. Polentu liek nelielā bļodiņā, pāri kārto grilētos zirņus, uz pusēm pārgrieztu olu un avokado.