POLENTA AR KRĀSNĪ CEPTIEM DĀRZEŅIEM

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 12 ķiršu tomātiņi
  • 1 mazs cukīni
  • 1 dzeltenā paprika
  • ½ sarkanā sīpola
  • 1 tējkarote balzametiķa
  • eļļa cepšanai
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 100 g Rapunzel ātri pagatavojamās polentas
  • 1 tējkarote Extra virgin olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu (var aizstāt ar rīvētu cieto sieru)
  • šķipsna sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm, cukīni un papriku sagriež vidēja izmēra gabalos, sīpolu sagriež plānās šķēlēs.
  3. Dārzeņus liek cepamajā pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, apslaka ar balzametiķi un eļļu, pārkaisa ar oregano un sāli, izmaisa un cep krāsnī 20 minūtes.
  4. Polentu pagatavo pēc instrukcijas uz iepakojuma. Gatavā polentā iemaisa olīveļļu, rauga pārslas un sāli.
  5. Polentu liek bļodiņās, pa virsu kārto ceptos dārzeņus. Beigās pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un pasniedz.