Polenta ar cepeti un plūmēm

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g polentas
  • 250 ml bekona buljona Gallina  Blanca
  • 150 g rīvēta siera
  • šķipsniņa ķiploku sāls
  • 10 žāvētas melnās plūmes
  • 30 ml balzametiķa
  • 1 sarkanais sīpols
  • 300 g cepeša
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo polentu. Buljona kubiņu aplej ar verdošu ūdeni, lai pagatavotu buljonu.  Kad buljons gatavs, tajā iemaisa  polentu. Nepārtraukti karsējot uz mazas uguns un maisot, ļauj tai uzbriest. Pievieno sāli un rīvēto sieru. Turpinot maisīt, ļauj sieram izkust. Atliek malā. Ja šķiet, ka masa pārāk sabiezē, var pievienot nedaudz ūdens.
  2. Plūmes sagriež mazākos gabaliņos un apcep izkausētā sviestā. Pievieno smalkos gabaliņos saplūkātu cepeti un smalki sagrieztu sarkano sīpolu. Visu sautē, līdz garšas sajaucas. Pievieno balzametiķi un sautē vēl 5 minūtes.
  3. Pirms pasniegšanas polentu uzkarsē, pāri tai kārto cepeša un plūmju masu. Pasniedz karstu.