Polenta ar ātro dārzeņu ragū

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g Urekram polentas
  • 800 g ūdens polentas pagatavošanai
  • 100 g sviesta
  • šķipsna sāls polentai
  • 50 g olīveļļas
  • 300 g baklažānu
  • 120 g papriku
  • 180 g melno olīvu
  • 60 g ķiploku
  • 100 g sarkano sīpolu
  • 800 g svaigu vai konservētu tomātu
  • 2 kubiņi bio dārzeņu buljona
  • 400 g ūdens mērcei
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • kaltēts timiāns pēc garšas
  • svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus, apcep 3–5 minūtes, līdz tie ir zeltaini.
  2. Pievieno sagrieztas paprikas, baklažānus un ķiplokus, apcep 5 minūtes.
  3. Pievieno olīvas, konservētus tomātus, buljonu, ūdeni un garšvielas. Uz vidējas uguns sautē 10 minūtes.
  4. Katliņā ieber polentu un karsējot lēnām pievieno ūdeni, visu laiku maisot (apmēram 10 minūtes).
  5. Polentu noņem no uguns, iemaisa sāli un sviestu.
  6. Pasniedz polentu ar dārzeņu ragū, pāri pārkaisa svaigas bazilika lapiņas.

Komentāri: