Plombīra saldējums ar šokolādi

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

SALDĒJUMA MASAI

  • 300 ml saldā krējuma
  • 150 g kondensētā piena ar cukuru

 

ŠOKOLĀDES KRĒMA PILDĪJUMAM

  • 40 g tumšās šokolādes (vismaz 52% kakao)
  • 50 ml saldā krējuma
  • 10 g sviesta

 

60 g sālītu un apgrauzdētu zemesriekstu pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Pagatavo saldējuma masu. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, tajās ar karoti iemaisa kondensēto pienu, un masu liek saldētavā sastingt, līdz tā kļuvusi bieza un krēmīga.
  2. Pagatavo šokolādes pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu un sviestu, tad noņem no uguns, pievieno sīki sasmalcinātu šokolādi un maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  3. Kad saldējuma masa sabiezējusi, to pa karotei liek citā traukā, pa vidu ar tējkaroti kārtojot šokolādes pildījumu, tad saldējumu liek saldētavā sastingt pavisam.
  4. Saldējumu pasniedz ar apgrauzdētiem un sālītiem zemesriekstiem.