Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Plombīra saldējums ar šokolādi
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
SALDĒJUMA MASAI
300 ml saldā krējuma
150 g kondensētā piena ar cukuru
ŠOKOLĀDES KRĒMA PILDĪJUMAM
40 g tumšās šokolādes (vismaz 52% kakao)
50 ml saldā krējuma
10 g sviesta
60 g sālītu un apgrauzdētu zemesriekstu pasniegšanai
Pagatavošana
Pagatavo saldējuma masu. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās, tajās ar karoti iemaisa kondensēto pienu, un masu liek saldētavā sastingt, līdz tā kļuvusi bieza un krēmīga.
Pagatavo šokolādes pildījumu. Katliņā uzkarsē saldo krējumu un sviestu, tad noņem no uguns, pievieno sīki sasmalcinātu šokolādi un maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Kad saldējuma masa sabiezējusi, to pa karotei liek citā traukā, pa vidu ar tējkaroti kārtojot šokolādes pildījumu, tad saldējumu liek saldētavā sastingt pavisam.
Saldējumu pasniedz ar apgrauzdētiem un sālītiem zemesriekstiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: