PLAUCĒTĀS MĪKAS GREDZENI

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

GREDZENU ČAULIŅĀM

100 g piena

100 g ūdens

90 g sviesta

šķipsna sāls

5 g Dr. Oetker vanilīna cukura

110 g miltu

200 g olu (4 gab.)

 

KRĒMAM

200 g maskarpones siera

100 g saldā krējuma

80 g pūdercukura

8 g Dr. Oetker vanilīna cukura

 

DEKORAM

100 g tumšās šokolādes

100 g saldā krējuma

100 g svaigu aveņu vai citu ogu, ziediņu, piparmētru, pistāciju

Pagatavošana

  1. Pagatavo čauliņas. Cepeškrāsni sakarsē līdz 160 ºC temperatūrai. Sagatavo pannu – izklāj ar cepamo papīru, iezīmē aplīšus apmēram 6–7 cm/dm lielumā. Katliņā lej pienu, ūdeni, pievieno vanilīna cukuru un sviestu, liek karsēties, kad sviests izkusis un parādās pirmie burbuļi, pievieno miltus un aktīvi maisa.
  2. Noņem no uguns, mazu brīdi atdzesē un, maisot masu, pievieno pa vienai olai.
  3. Mīklu pilda konditorejas maisiņā, un pannā izspiež gredzenus.
  4. Liek cepties uz 30 minūtēm, nevirina krāsni, pēc norādītā laika to pagarina vēl par 15–20 minūtēm, līdz eklēri ir zeltaini. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Gredzenu augšpusē izveido četrus mazus caurumiņus.
  6. Pagatavo krēmu. Maskarpones sieru sajauc viendabīgā masā ar pūdercukuru un vanilīna cukuru. Pievieno saldo krējumu, un saputo gaisīgu krēmu.
  7. Krēmu liek konditorejas maisiņā un iepilda gredzenos. Liek ledusskapī.
  8. Pagatavo glazūru. Bļodā liek smalki sakapātu šokolādi. Katliņā uzsilda saldo krējumu. Aplej šokolādi, mirkli pagaida un samaisa visu viendabīgā masā.
  9. Ņem gredzenus un iemērc tos šokolādes masā, dekorē ar svaigām ogām, riekstiem, ziediņiem.