Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Piparkūku trifeles
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g krēmsiera
200 g cepumu
50 g kokosriekstu sviesta
2 ēdamkarotes medus
brūnais cukurs pēc garšas
1 ēdamkarote kanēļa
¼ tējkarotes maltu krustnagliņu
½ tējkarotes malta ingvera
200 g baltās šokolādes
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai ar mīklas ruļļa palīdzību.
Pievieno krēmsieru, kokosriekstu sviestu, medu, garšvielas un, ja nepieciešams, brūno cukuru. Visu rūpīgi samīca kopā, lai izveidotos vijīga, viendabīga masa.
Veido vienādas bumbiņas un liek tās uz šķīvīša vai aukstuma izturīgas paplātes. Liek saldētavā uz 20 minūtēm.
Tikmēr izkausē šokolādi. Atvēsinātās bumbiņas mērc šokolādē un dekorē ar krāsainiem cukurgraudiņiem.
Komentāri: