Sīpolus sagriež smalkās daivās. Liek sakarsētā katlā ar nedaudz olīveļļas. Pievieno šķipsnu sāls.
Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno timiāna zariņus un pīļu aknas. Apcep 5 minūtes, uzliek vāku un atstāj vēl uz 5 minūtēm. Pievieno sarkanvīnu un novāra vēl 5–10 minūtes.
Kad aknas gatavas, liek tās blenderī divās daļās kopā ar aukstu sviestu. Blendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pievieno sāli, cukuru un melnos piparus pēc garšas. Masu liek bļodā, nosedz ar pārtikas plēvi, to piespiežot pie masas. Atstāj istabas temperatūrā nedaudz atdzist.
Pagatavo želeju. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Liek katlā ar cukuru un ūdeni. Karsē, līdz tie ir gandrīz izjukuši. Pievieno liķieri un izkarsē 2 minūtes.
Bļodā ar aukstu ūdeni liek želatīna plāksnes un atstāj uzbriest 5 minūtes. Kad želatīns uzbriedis, nospiež lieko ūdeni un pievieno ķiršiem.
Ķiršu masu viegli izkarsē, līdz viss želatīns izkusis. Masu nedaudz atdzesē istabas temperatūrā.
Kad aknu pastēte un ķirši jau ir nedaudz atdzisuši, ķiršus liek virs pastētes un novieto ledusskapī uz nakti.
Komentāri: